Bilar i framtiden

Har du någonsin drömt om hur framtiden kommer att te sig? Det är du inte ensam om, över hela världen så finns det visioner om de kommande åren och några av de skarpaste sinnena är inriktade på bilmarknaden. Följ med när vi tittar närmare på några av de visioner för bilar i framtiden.

Vilka trender finns?

När man pratar om bilar i framtiden är det inte längre så mycket snack om flygande bilar, en återkommande dröm som speciellt barn tänker sig att framtiden kommer att vara fylld av. Något som dock kan komma att bli verklighet inom kort är självstyrande bilar, vilken kan komma att förebygga olyckor.

Självstyrande bilar i framtiden

Det sägs att nio av tio olyckor beror på den så kallade mänskliga faktorn. Det betyder att självstyrande bilar kan komma att revolutionera de tragiska olyckssiffror som varje år rapporteras från hela världen. Det skulle också hjälpa till med exempelvis effektiv parkering, mindre bränsleförbrukning, automatiska bromsar och ett effektiviserat trafikflöde i städer med många fordon.

Bilar i framtiden

Framtiden är nära

Det har redan börjat göras tester med förarlösa bilar och bland annat BMW har visat upp hur långt de har kommit inför en förväntansfull publik. Även sökjätten Google ligger i täten när det kommer till självstyrda bilar och gör ständigt nya tester för att säkra sin plats på marknaden. Google är extra intressant då de har många produkter att kombinera sina bilar med, bland annat Google Maps.